06 – 103 377 71 coraline-vester apenstaartje kpnmail .nl

Menu

50-er jaren huis wordt energiezuinig

Dit 50-er jaren huis in Deventer is comfortabel en energiezuinig gemaakt met behoud van charmante details.

Voor renovatie werd het ’s winters niet warmer dan 18 grC bovendien rook het muffig.

Na renovatie is het comfortabel energie zuinig en ruikt het fris. Wat hebben we gedaan:

De spouwmuur is gevuld met PS parels. De gevel was geschilderd, dus dat kon niet zo maar. Het schildersysteem moest geschikt gemaakt worden.

Op het dak lagen dunne asbest platen. Die zijn verwijderd, de nieuwe geisoleerde dakplaat is zo gelegd dat de bestaande dakrand details  behouden konden blijven, en daardoor bleef de karakteristieke 50-er jaren look gehandhaafd.

In de kozijnen en ramen is het enkelglas door HR++ glas vervangen. In de woonkamer is de Aluminium schuifpui vervangen door een kozijn met triple glas, met goede zon doorlatende eigenschappen. Voorheen straalde de aluminium schuifpui veel kou af. Nu is het een heerlijke plek met uitzicht op de tuin geworden.

De woonkamer is voorzien van ventilatie met warmte terugwinning middels een Climarad unit. Daardoor blijft alle warmte behouden, en toch is er altijd gezonde en frisse lucht. De slaapkamers, bad en toilet wordt geventileerd met mechanische ventilatie op een CO2 en vocht senzor. De 15 zonnepanelen compenseren het elektriciteitsverbruik ruimschoots. De oude aanbouw was het voormalige schuurtje. De nieuwe aanbouw met daarin de keuken heeft een isolatie Rc=8, een radiator bleek niet nodig om de keuken warm te houden.

 

dakisolatie
van label G naar A

Comfortabel verbouwd

Woonhuis bouwjaar 1953.

Duurzame renovatie de energie kosten zakten van

van 250 euro/mnd naar 90 euro/maand