06 – 103 377 71 coraline-vester apenstaartje kpnmail .nl

Menu

Energiezuinige renovatie

dakrenovatie

Van label G naar A++

Woonhuis bouwjaar 1953

Het project doet mee met de regeling van de Provincie Overijssel “Proeftuin energiezuinig renoveren” Het doel is een woning te maken die comfortabel is en energiezuinig.

Het af stemmen van het wensenpakket en de financiën is een intensief proces. Met aannemer Horstink-Twello en installateur van Niel zijn we er uitgekomen.

We maken het energie zuinig MET behoud van de charmante 50-er jaren details. Dat doen we zo:

De enkele asbestplaat uit het dak is netjes verwijderd, en vervangen door een geïsoleerde plaat. Rc=3. Door de “pannelijn” op z’n plaats te houden kan de leuke dakgoot behouden blijven.

De bestaande ramen met enkel glas zijn slecht en worden vervangen. We hebben het het detail aangepast zodat de ramen met dubbele kierdichting kunnen worden uitgevoerd.

De grote aluminium schuifpui uit de jaren 70 is een koudebrug. Die vervangen we helemaal met HR+++ glas. Driedubbel!

Gevel spouw en begane grondvloer zijn prima geïsoleerd door de fa.Ets.

De bestaande installatie is aangepast. Op de begane grond hebben we nu decentrale ventilatie met warmte terugwinning. Op de verdieping is mechanische ventilatie met toevoer door roosters. Beide systemen communiceren met elkaar. Nu is het buiten erg warm, het toestel kan op de zomer-nacht ventilatie stand gezet worden; ’s nachts wordt koele buitenlucht door het huis heen gezogen. De 15 PV panelen zorgen voor de benodigde stroom.

De keukenuitbouw is vernieuwd volgens de methode van passief bouwen.

Dak, vloer en gevel hebben een isolatie waarde Rc=8. In het dak is gekozen voor een dik pakket van IsoVlas. dit natuurlijke materiaal heeft als voordeel dat het “de warmte dempt”. Dat wil zeggen dat het erg traag opwarmt en afkoelt. Zo helpt het mee het klimaat in de woning comfortabel te houden.

De verbouwing is bijna klaar, nu nog wat puntjes op de i zetten.

Wil je ook zo’n label sprong maken? Neem dan contact met mij op.