06 – 103 377 71 coraline-vester apenstaartje kpnmail .nl

Menu

Energiebesparen en monumenten

duurzaamheid en monumenten

Energie besparen en Monumenten

By In comfort en ergiebesparing, energiebesparing, renovatie, woning On december 13, 2017


Met het comfortabel en energiezuinig maken van bestaande woningen maak je van een huis een echt thuis. Dat gun ik iedereen.

Dit is niet alleen een zaak van isoleren is, maar goed kijken naar de karakteristieken van de woning en de manier waarop hij wordt bewoond. Op basis daarvan maak ik adviezen, als wooncoach en als bouwkundige.

Nu ben ik bezig met het comfortabel en energiezuinig maken van een monument. Dat is een grote uitdaging voor mijn creativiteit, maar vreselijk leuk om te doen. In plaats van grote ingrepen – degelijk en grote stappen thuis – moet het allemaal subtieler. Het plan ontwikkelen heeft dan ook wel wat meer tijd gevraagd dan voor een gewone woning. Alleen al de bestaande toestand

Ik heb veel ervaring met het comfortabel en energiezuinig maken van “gewone”woningen, maar een monument, een Rijksmonument in dit geval, verduurzamen heeft extra randvoorwaarden. Alleen al de partijen die over je schouder mee kijken 😉

Bij monumenten, meer dan bij reguliere woningen hebben de deskundigen zo hun eigen mening en stokpaardjes. Meningen die elkaar nog al eens tegenspreken. Wat ik bijvoorbeeld tegen kom is dat de ene bouwkundige adviseert zonder dampremmende folies te isoleren want dan ademt de constructie beter. De ander wil juist absoluut wel met een dampremmende folies werken, want anders krijg je vocht en dus schade in je constructie. En dan kun je wel objectieve berekeningen laten maken, maar de werkelijkheid laat zich toch slecht in een exacte berekening te vatten.

Kortom;  gevoel en ervaring ik zet alle zeilen bij om van deze klus een succes te maken.


Leave a comment