06 – 103 377 71 coraline-vester apenstaartje kpnmail .nl

Menu
Energiebesparing in bestaande woningen

Energiebesparing in bestaande woningen

By In comfort en ergiebesparing, energiebesparing On oktober 15, 2015


Woningverbetering; energie besparen in bestaande woningen. Als het lukt om daar een goed en betaalbaar systeem voor te ontwikkelen kan dat voor een hele grote sprong in woningverbetering zorgen. Hoewel partijen in de bouw nu veel schermen met series van “n=1” zijn enkele stuks toch duur. Als een aanpak in een grote serie kan worden uitgerold zal het goedkoper op worden. Kijk maar wat er gebeurt met de zonnepanelen, hoe meer er verkocht worden hoe lager de prijs wordt.

Omdat woningen zo veel van elkaar verschillen zit in de bouwkundige aanpak ook weinig standaard. Wij kiezen daarom voor een aanpak die gericht is op het stuk wat wel te standaard te maken is: De installatie.

Het concept van de EoWijers prijsvraag gaat uit van een eenvoudige aanpassing van de woning installatie met een aantal handelscomponenten die geschikt zijn om de standaardwoning in Nederland comfortabel en energie neutraal te krijgen v.w.b. verwarmen en ventileren.

Voor Rentree woningcoöperatie in Deventer zijn we bezig om dat idee dat we voor de EoWijers prijsvraag hebben ontwikkeld in de praktijk uit te voeren en te testen.


Leave a comment