06 – 103 377 71 coraline-vester apenstaartje kpnmail .nl

Menu
Heritage Hightech 2030

Heritage Hightech 2030

By In comfort en ergiebesparing On augustus 10, 2018


In 2015 deed ik met Team Kristinsson, mee aan de EoWijersprijsvraag 2014-2015. De opgave was om de Stedendriehoek energieneutraal te maken. We wonnen de Publieksprijs met de inzending “Heritage Hightech 2030”. Onze focus lag op het energiezuinig maken van de bestaande woningvoorraad. Die verbruikt immers 1/3 van de energie in de regio. De eervolle vermelding in het jury rapport luidt: “De nadruk ligt in deze inzending op wat de burger zelf aan de oplossing kan bijdragen. Dat verdient waardering. De inzending is overtuigend in de gebruikte technieken, berekening en haalbaarheid”

In 2016 werd een pilot met dit idee opgestart door Woningcorporatie Rentree te Deventer. Nu in 2018 hebben we het project twee jaar gemonitord voor wat betreft energieverbruik en bewoners beleving. Wat hebben we er veel van geleerd!

Een publicatie over het project kan op korte termijn worden verwacht.

In deze pilot passen we de innovatieve toestellen van Jon Kristinsson voor ventileren en verwarmen toe. Door te isoleren wat praktisch haalbaar is, en de installatie bijna “plug-and-play” te moderniseren is deze manier van renoveren economisch beter haalbaar dan de “energiesprong methode” die uitgaat van optimale isolatie.

Wilt u ook comfortabel wonen? Een goede voorbereiding is belangrijk. Neem gerust contact op.


Leave a comment